Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, λίγη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το αλεύρι σε 2 δόσεις ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα (δεν είναι απαραίτητο να διαλυθούν οι σβόλοι εντελώς). Τέλος, προσθέτω την μαγιά και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ρηχό ταψάκι για πίτσα διαμέτρου 26-28 εκ. και πασπαλίζω με λίγο ψιλό σιμιγδάλι. Ρίχνω το μείγμα και το απλώνω για να καλύψει όλο το ταψάκι και να είναι παντού ισόπαχο.
Με ένα κουτάλι περιχύνω με τη σάλτσα και το πετιμέζι, πασπαλίζω με λίγη ξερή ρίγανη και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά.
Βγάζω την μισοψημένη πίτσα από το φούρνο, σκορπίζω το αλλαντικό και την μοτσαρέλα και επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρω σκορπίζοντας λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Σας ευχαριστώ!