Print Options:

Πίτσα με ρευστή ζύμη και chorizo

Πίτσα με ρευστή ζύμη και chorizo
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Cooking Temp 200  °C
Servings 4
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
  • Λίγο ψιλό σιμιγδάλι, για το ταψάκι
  • Για την επιφάνεια
  • 150 γρ. chorizo ωρίμανσης, ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 30 ml πετιμέζι
  • Ξερή ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
    Για την ζύμη
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, λίγη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το αλεύρι σε 2 δόσεις ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα (δεν είναι απαραίτητο να διαλυθούν οι σβόλοι εντελώς). Τέλος, προσθέτω την μαγιά και ανακατεύω καλά.

  2. Για την πίτσα
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ρηχό ταψάκι για πίτσα διαμέτρου 26-28 εκ. και πασπαλίζω με λίγο ψιλό σιμιγδάλι. Ρίχνω το μείγμα και το απλώνω για να καλύψει όλο το ταψάκι και να είναι παντού ισόπαχο.

  4. Με ένα κουτάλι περιχύνω με τη σάλτσα και το πετιμέζι, πασπαλίζω με λίγη ξερή ρίγανη και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά.

  5. Βγάζω την μισοψημένη πίτσα από το φούρνο, σκορπίζω το αλλαντικό και την μοτσαρέλα και επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.

  6. Πίτσα με ρευστή ζύμη και chorizo

    Σερβίρω σκορπίζοντας λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Σας ευχαριστώ!