Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτσα με πιπεριές ανθότυρο και γραβιέρα

Πίτσα με πιπεριές ανθότυρο και γραβιέρα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 2
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 125 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Για την επιφάνεια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπιτική σάλτσα ντομάτας*
  • 200 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με ένα πιρούνι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 10 - 12 ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσια
  • 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα, καλά καθαρισμένα με ένα καθαρό πανάκι και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. γραβιέρα Κρήτης, γλυκιά, χονδροτριμμένη
Εκτέλεση
    Ζύμη
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό, ρίγανη και μαγιά). Αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια για 8 - 10 λεπτά (ή με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες για 5 - 6 λεπτά), μέχρι να φτιάξω μια μαλακή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη που μόλις να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.

  2. Τη λαδώνω ελαφρά, σκεπάζω το μπολ και αφήνω τη ζύμη σε ένα ζεστό σημείο, για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. 

  3. Τη ζυμώνω με τις γροθιές μου (ή πάλι το μίξερ) για 1 λεπτό, μέχρι να ξεφουσκώσει, τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε μπάλα.

  4. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το κάθε κομμάτι σε δίσκο με διάμετρο 25 εκ. και πάχος 1 εκ. Στρώνω τις ζύμες σε δύο ρηχά ταψάκια, στρωμένα με λαδόκολλα. Εναλλακτικά, στρώνω με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώνω τις δύο βάσεις ζύμης τη μία δίπλα στην άλλη.

  5. Επιφάνεια
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Αλείφω τις ζύμες με άφθονη σάλτσα ντομάτας και από πάνω απλώνω το λιωμένο ανθότυρο με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τις ροδέλες κόκκινης και πράσινης πιπεριάς, τις ελιές και τα μανιτάρια και, τέλος, σκορπίζω παντού την τριμμένη γραβιέρα.

    Ψήνω τις πίτσες για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν οι ζύμες. Σερβίρω τις πίτσες ζεστές.

Note

*Σπιτική σάλτσα ντομάτας: Σοτάρω 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Προσθέω 1 κονσέρβα λιωμένα ντοματάκια κονσέρβας και 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και αφήνω τη σάλτσα να δέσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος προσθέτω 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη και 1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μυρωδικό (μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό ή άλλο).

Keywords: πίτσα με πιπεριές ανθότυρο,γραβιέρα

Σας ευχαριστώ!