Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτσα καλοκαιρινή με τυριά και λαχανικά

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 10 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά (9-10 γρ.), ξερή
  • 350-360 ml χλιαρό νερό
  • 60 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, Arla, τριμμένο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκό αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • σιμιγδάλι ψιλό, για το ψήσιμο
  • Για την επιφάνεια
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη, Arla
  • 150 γρ. Pasta & Gratinar, Arla
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετάκια
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φύλλα βασιλικού
  • Φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω όλο το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής και κάνω στο κέντρο μια λακούβα. Ρίχνω εκεί τη μαγιά και το μισό νερό και ανακατεύω με ένα πηρούνι (μόνο τη μαγιά με το νερό) για να διαλυθεί η μαγιά. Σκεπάζω τον κάδο και αφήνω την μαγιά να αφρίσει. Προσαρμόζω τον γάντζο στην κουζινομηχανή και ρίχνω στον κάδο το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Ξεκινάω σε χαμηλή ένταση να αναδεύω τα υλικά και να ρίχνω σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Λίγο πριν τελειώσει το νερό, προσθέτω το αλάτι και αφήνω την ζύμη να δουλευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική και να τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.

  2. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 1 ώρα να διπλαστεί σε όγκο.

  3. Για την πίτσα
  4. Ανάβω το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και τοποθετώ μέσα τη λαμαρίνα για να κάψει.

  5. Αδειάζω τη ζύμη επάνω στον πάγκο της κουζίνας και την χωρίζω σε 2 κομμάτια. Πασπαλίζω με μπόλικο σιμιγδάλι ένα μεγάλο ξύλο κοπής και εκεί επάνω, ανοίγω με τα χέρια μου το ζυμάρι. Θα πρέπει να ελέγχω έτσι ώστε να μην κολλήσει επάνω στο ξύλο (αν χρειαστεί σηκώνω λίγο τη ζύμη και πασπαλίζω με λίγο ακόμη σιμιγδάλι). Ανακατεύω τη σάλτσα με τη ρίγανη και απλώνω τη μισή ποσότητα και τα μισά τυριά. Στολίζω όλα τα λαχανικά, σκορπίζω τα μυρωδικά και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.

  6. Βγάζω με προσοχή την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο και «γλιστράω» την πίτσα (το σιμιγδάλι θα βοηθήσει έτσι ώστε το ζυμάρι να γλιστρήσει εύκολα). Μεταφέρω την λαμαρίνα με την πίτσα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνω για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός της).

  7. Καλοκαιρινή πίτσα με τυριά και λαχανικά

    Εκείνη τη στιγμή ξεκινάω την διαδικασία για την δεύτερη πίτσα. Μόλις ψηθεί η πρώτη, την βγάζω με 2 μεγάλες σπάτουλες και «γλιστράω» την δεύτερη πίτσα. Σερβίρω τις πίτσες ζεστές.

Keywords: πίτσα καλοκαιρινή τυριά λαχανικά

Σας ευχαριστώ!