Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτσα με αγκινάρες και μοτσαρέλα

Πίτσα με αγκινάρες και μοτσαρέλα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 45 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 55 λεπτά.
Servings 2
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 125 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Για την επιφάνεια
  • 6 φρέσκες καρδιές αγκινάρας, καθαρισμένες
  • 1 κουτ. σούπας πάστα σκόρδου ή 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας (υπάρχει έτοιμη, σε βαζάκι)
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
    Ζύμη
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό, ρίγανη και μαγιά). Αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια για 8 - 10 λεπτά (ή με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες για 5 - 6 λεπτά), μέχρι να φτιάξω μια μαλακή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη που μόλις που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.

  2. Τη λαδώνω ελαφρά, σκεπάζω το μπολ και αφήνω τη ζύμη σε ένα ζεστό σημείο, για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. Επιφάνεια
  4. Βάζω τις καρδιές αγκινάρας σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και τις καλύπτω με νερό. Αλατίζω και τις βράζω για 10 - 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Τις αλατοπιπερώνω.  
    Σε ένα μπολ ανακατεύω τη λιαστή ντομάτα με το τυρί κρέμα και την πάστα σκόρδου.

  5. Πίτσες
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Αλευρώνω μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και ανοίγω με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο. Στρώνω με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζω εκεί τις ζύμες. Τις αλείφω με το μείγμα σκόρδου-λιαστής ντομάτας, από πάνω απλώνω τις φέτες αγκινάρας.

  7. Ψήνω τις πίτσες για 15 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, μοιράζω τη μοτσαρέλα και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζω με τον άνηθο και σερβίρω αμέσως.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Οι αγκινάρες κατέχουν περίοπτη θέση στην πυραμίδα των τροφίμων που παρουσιάζουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα τέτοιο πιάτο μας τροφοδοτεί με ποσότητα μονάδων ORAC που αντιπροσωπεύει περισσότερο 165% επί του Μέσου Όρου της Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει των συστάσεων του U.S.D.A.

Keywords: πίτσα με αγκινάρες,μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!