Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτα σφολιάτα με φρέσκο σολομό και τυρί κρέμα

Πίτα σφολιάτα με φρέσκο σολομό και τυρί κρέμα
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα φρέσκο σολομό χωρίς δέρμα (όσο γίνεται πιο ισομεγέθη)
  • 4 φύλλα σφολιάτα
  • 1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό, για το άλειμμα
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • Για το άλειμμα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light, Arla
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 5-6 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω, σκουπίζω και αφαιρώ τα κόκκαλα από τα φίλετα σολομού. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για την μαρινάδα.

  2. Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτα και τοποθετώ στο κέντρο ένα φιλέτο σολομού. Αλείφω με την μαρινάδα και τοποθετώ από πάνω ένα ακόμα φιλέτο σολομού (το ένα επάνω στο άλλο). Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, πιέζοντας να καλύψω τους σολομούς. Με ένα μαχαίρι αφαιρώ όση σφολιάτα περισσεύει και με ένα μαχαιράκι κάνω μικρές τομές σε όλη την επιφάνεια. Μεταφέρω τη χαραγμένη σφολιάτα επάνω στο «πακέτο» του σολομού και πιέζω να κολλήσει καλά. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω τα «πακέτα» σε ένα ξύλο κοπής και τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C ψήσιμο πάνω κάτω. Μεταφέρω τις σφολιάτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφω όλη την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να γίνει τραγανή.

    Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω για 15 λεπτά πριν σερβίρω.

Keywords: Πίτα,σφολιάτα,με,φρέσκο,σολομό,και,τυρί,κρέμα

Σας ευχαριστώ!