Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτα ρατατούιγ

Πίτα ρατατούιγ
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε κύβους
  • 400 γρ. ντομάτες ολόκληρες από κονσέρβα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω 50 γρ. από το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω όλα τα λαχανικά (κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδια) και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω καλά και αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο ελάχιστο. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω ένα ταψάκι 35x25 εκ. με λίγο βούτυρο και στρώνω 2 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Αδειάζω το 1/3 από το μείγμα των λαχανικών και τα απλώνω να πάνε παντού. Πασπαλίζω με λίγη μοτσαρέλα. Σκεπάζω με δύο ακόμα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και απλώνω ακόμη 1/3 από τη γέμιση και πασπαλίζω με τυρί. Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά τη διαδικασία (φύλλα-γέμιση) και τέλος σκεπάζω με τα τελευταία βουτυρωμένα φύλλα. Γυρίζω τις άκρες τους για να δημιουργήσω ένα κόθρο γύρω από την πίτα. Βουτυρώνω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και πασπαλίζω με το σουσάμι.

  3. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω για 15 λεπτά πριν την κόψω. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: πιτα ρατατουιγ

Σας ευχαριστώ!