Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πιτα με σπανακι & τυρι κρεμα

πιτα με σπανακι & τυρι κρεμα

Made@Home με την Ντίνα – 20/01/2018

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 6 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Made@Home με την Ντίνα – 20/01/2018
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα της τάρτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το στεγνώνουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
  2. blankΒάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατίζουμε καλά. Αρχίζουμε να «τρίβουμε» με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν οι ίνες και να αποβάλλουν τα χόρτα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. blankΣτρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, βουτυρώνουμε λίγο το απλό ταψί μας).
  4. blankΑπλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ενώνουμε καλά τα δύο φύλλα στην περιφέρεια του ταψιού. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο της πίτας για να φεύγουν οι ατμοί, αδειάζουμε το χτυπημένο αυγό στο ταψί και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  5. blankΨήνουμε την πίτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  6. blankΑφήνουμε την πίτα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Keywords: πιτα σπανακι τυρι κρεμα

Σας ευχαριστώ!