Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτα «Ήλιος» από ζύμη κουρού με πραλίνα φουντουκιού, μπανάνες και φράουλες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 4 μεγάλες φράουλες
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Καθαρίζω την μπανάνα και την κόβω σε μικρά κομμάτια (όχι φέτες). Ρίχνω τα κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβω τις φράουλες και τις ρίχνω στο ίδιο μπολ.

  2. Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και το τοποθετώ επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω τοποθετώ απαλά το δεύτερο φύλλο ζύμης. Βάζω ένα μεγάλο πιάτο στο κέντρο του φύλλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω και τα δύο φύλλα μαζί δίνοντάς τους το σχήμα του κύκλου.

  3. Βγάζω το επάνω φύλλο και το κρατάω στην άκρη.
    Με ένα μαχαίρι απλώνω την πραλίνα φουντουκιού στο κάτω φύλλο, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο περίπου ½ εκατοστό από την περιφέρεια του κύκλου.
    Σκορπίζω τα φρούτα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τα πιέζω λίγο με τις παλάμες μου να κολλήσουν.

  4. Βρέχω με ελάχιστο νερό την περιφέρεια της ζύμης (αυτή που δεν έχω καλύψει με πραλίνα) και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο ζύμης πιέζοντας λίγο στην άκρη του για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα.
    Βάζω ένα ποτήρι στο κέντρο των κύκλων και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ακτινωτά σε 16-18 λωρίδες.

  5. Πιάνω με τα χέρια μου τη μία λωρίδα και με προσοχή την στρίβω 1-2 φορές. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
    Πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί που έχω αφήσει κάτω από το φύλλο, σηκώνω τη ζύμη και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου.

  6. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με λίγη προσοχή μεταφέρω τον «ήλιο» σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
    Σερβίρω, αν θέλω, με λίγη σάλτσα σοκολάτας.

Keywords: πίτα ήλιος από ζύμη κουρού με πραλίνα φουντουκιού

Σας ευχαριστώ!