Πλένω, σκουπίζω τη μελιτζάνα και την κόβω σε μικρούς κύβους. Τους βάζω σε ένα μπολ, πασπαλίζω με μπόλικο αλάτι και τους αφήνω για 15 λεπτά να βγάλουν την πικρίλα τους. Ξεπλένω καλά με άφθονο νερό και τους στίβω με τα χέρια μου.
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, ρίχνω τις πένες και τις βράζω al dente.
Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 1-2 λεπτά, προσθέτω την μελιτζάνα, αλατίζω και σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας.
Ρίχνω τη σάλτσα αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι και προσθέτω τη φέτα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό. Ανακινώ το τηγάνι και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!