Print Options:

Πένες σιτσιλιάνα με μελιτζάνα και φέτα

Πένες σιτσιλιάνα με μελιτζάνα και φέτα
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 5 mins Cook Time: 20 mins Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. πένες
  • 350 γρ. σάλτσα basilico, Κύκνος
  • 80 γρ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τις μελιτζάνες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 200 γρ. φέτα
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω, σκουπίζω τη μελιτζάνα και την κόβω σε μικρούς κύβους. Τους βάζω σε ένα μπολ, πασπαλίζω με μπόλικο αλάτι και τους αφήνω για 15 λεπτά να βγάλουν την πικρίλα τους. Ξεπλένω καλά με άφθονο νερό και τους στίβω με τα χέρια μου.

  2. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, ρίχνω τις πένες και τις βράζω al dente.
    Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 1-2 λεπτά, προσθέτω την μελιτζάνα, αλατίζω και σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας.

  3. Πένες σιτσιλιάνα με μελιτζάνα και φέτα

    Ρίχνω τη σάλτσα αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι και προσθέτω τη φέτα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό. Ανακινώ το τηγάνι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ζυμαρικά, πένες, σιτσιλιάνα, μελιτζάνες, φέτα, εύκολο, γρήγορο, σάλτσα basilico,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/penes-sicilliana-me-melitzana-kai-feta/

Σας ευχαριστώ!