Print Options:

Πένες με τόνο, κάπαρη και ελιές

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 15 15 mins Total Time: 25 mins
Servings 2
Υλικά
  • 250 γρ. πένες, ΗΛΙΟΣ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 450 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 80 γρ. μαύρες ελιές
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κονσέρβες τόνο
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Ρίχνω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Πασπαλίζω με την πάπρικα και ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ζωμό.

  2. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός προσθέτω τις πένες. Ανακατεύω καλά και αφήνω να μαγειρευτούν σκεπασμένα για 10 λεπτά.

  3. Στραγγίζω τον τόνο σε ένα σουρωτήρι από το λάδι ή το νερό που περιέχουν.
    Ξεσκεπάζω το τηγάνι και ρίχνω την κάπαρη, τις ελιές, το τυρί κρέμα και τον τόνο. Ανακατεύω καλά και προσθέτω φρέσκια ρίγανη. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πένες, πέννες, τόνος, κάπαρη, ελιές, μεσογειακό, εύκολο, γρήγορο, τυρί κρέμα,

Σας ευχαριστώ!