Print Options:

Πένες με σκορδάτες γαρίδες

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 30 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 πέννες ριγέ, Ήλιος
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml μπράντι
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μάραθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω τις πένες και τις βράζω αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάω 200 ml νερό, στραγγίζω τις πένες και τις διατηρώ ζεστές.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το φινόκιο και την πιπεριά, αλατίζω και σοτάρω για 4-6 λεπτά. Μεταφέρω τα υλικά σε ένα πιάτο και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω τις γαρίδες, πασπαλίζω με τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Ρίχνω το βούτυρο και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.

  3. Σβήνω με το μπράντι και αφήνω να μαγειρευτούν για 1 λεπτό. Βγάζω τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και ρίχνω στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνω να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι. Ανακατεύω με το σύρμα για να διαλυθεί μέσα στη σάλτσα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και ρίχνω το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

  4. Ρίχνω τις βρασμένες πένες, τα σοταρισμένα λαχανικά, τις γαρίδες και τις λιαστές ντομάτες. Πασπαλίζω με την παρμεζάνα, ανακινώ το τηγάνι και σκορπίζω τον μάραθο. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πένες, γαρίδες, σκόρδο, φινόκιο, πιπεριά, κρέμα γάλακτος, λιαστές ντομάτες,

Σας ευχαριστώ!