Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πένες με μανιτάρια, πράσινη σάλτσα και παστουρμά

Πένες με μανιτάρια, πράσινη σάλτσα και παστουρμά
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 100 γρ. παστουρμά, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 400 γρ. πένες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιώ τα φύλλα μαϊντανού, τη σκελίδα σκόρδου, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
    Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό αλ ντέντε.

  2. Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν, προσθέτω στο τηγάνι το πολτοποιημένο μίγμα μαϊντανού και  αφήνω να πάρουν μια βράση. Ρίχνω στο τηγάνι μια κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες.

  3. Με μια λαβίδα μεταφέρω τις πένες από τη κατσαρόλα στο τηγάνι όταν θα έχουν βράσει και ανακινώ καλά το τηγάνι. Προσθέτω λίγο νερό ακόμη από τη κατσαρόλα έτσι ώστε οι πένες να μείνουν με σάλτσα. Ρίχνω μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά.
    Σερβίρω με φλούδες παρμεζάνας και φιλετάκια παστουρμά.

Keywords: πενες με μανιταρια

Σας ευχαριστώ!