Print Options:

Πενάκι λαχανικών στο φούρνο

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 20 mins Total Time: 35 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 500 γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών ΗΛΙΟΣ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα πενάκια al dente. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα, και την πάπρικα.

  3. Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα μεταφέρω στο μπολ με την κρέμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά και μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι. Ψήνω για 20 λεπτά.

Keywords: πεννακι λαχανικων στο φουρνο
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/penaki-laxanikon-sto-fourno/

Σας ευχαριστώ!