Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πενάκι λαχανικών στο φούρνο

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών ΗΛΙΟΣ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα πενάκια al dente. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα, και την πάπρικα.

  3. Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα μεταφέρω στο μπολ με την κρέμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά και μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι. Ψήνω για 20 λεπτά.

Keywords: πεννακι λαχανικων στο φουρνο

Σας ευχαριστώ!