Αδειάζω το αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και κάνω στο κέντρο του μια λακούβα. Ρίχνω εκεί το αυγό, τον κρόκο και το αλάτι και χτυπάω τα υλικά αυτά με ένα πηρούνι για να σπάσουν τα αυγά. Προσθέτω στην λακούβα το νερό και ξεκινάω να ανακατεύω με το πηρούνι, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι από τα έξω προς το κέντρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα. Ξεκινάζω να ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε απαλή ζύμη. Την τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβω τη ζύμη σε 3 κομμάτια και με το ειδικό μηχάνημα ανοίγω σε λεπτό φύλλο με την εξής τεχνική: Περνάω για πρώτη φορά το ζυμαράκι από το πιο μεγάλο άνοιγμα του μηχανήματος. Διπλώνω το φύλλο και το ξαναπερνάω από το ίδιο άνοιγμα. Επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση άλλες δύο φορές (διπλώνω και περνάω από το μεγαλύτερο άνοιγμα). Αλλάζω τη διαβάθμιση στην επόμενη σκάλα (2) και περνάω το φύλλο 2 φορές (δεν το διπλώνω). Κατόπιν συνεχίζω να προχωράω την άνοδο της διαβάθμισης, περνώντας το φύλλο τουλάχιστον 2 φορές. Σταματάω όταν δω ότι το φύλλο έχει φτάσει στο επιθυμητό πάχος (περίπου 2 χιλ.). Στην δική μου μηχανή, το φύλλο έφτασε στο 5.
Σε ένα μπολ ζυμώνω καλά τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω στην άκρη.
Απλώνω ένα φύλλο ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και κόβω, μικρούς δίσκους με ένα κουπάτ ή με ένα ποτήρι. Μοιράζω από μικρές ποσότητες γέμισης στα δισκάκια, βρέχω ελάχιστα τις άκρες τους και κλείνω σε μισοφέγγαρο. Πιάνω με προσοχή τις άκρες του μισοφέγγαρου και τις ενώνω δημιουργώντας το πελμένι. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.
Βάζω σε μια κατσαρόλα νερό με αρκετό αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνω τα πελμένι. Βράζω για 8-10 λεπτά. Τα σουρώνω και τα σερβίρω με γιαούρτι, ξινή κρέμα ή με βούτυρο.
Σας ευχαριστώ!