Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πελμένι σούπα – Πελμένι με βούτυρο και πάπρικα

Πελμένι σούπα – Πελμένι με βούτυρο και πάπρικα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 75 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 κιλά κόκκαλα από μοσχάρι, σπασμένα σε κομμάτια
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας κεδροκούκουτσα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5-6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
    Για τα πελμένι
  1. Προετοιμάζω τη συνταγή από τη βασική συνταγή ΕΔΩ.

  2. Για τη σούπα
  3. Πλένω καλά τα κόκκαλα και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει και βάζω σε δυνατή φωτιά. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός τα αφήνω για 10 λεπτά. Αδειάζω τα κόκκαλα σε σουρωτήρι και τα ξεπλένω με κρύο νερό να φύγει ο αφρός. Καθαρίζω την κατσαρόλα την επαναφέρω στη φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα λαχανικά και τα σοτάρω για 4 λεπτά. Προσθέτω τα καθαρά κόκκαλα και γεμίζω την κατσαρόλα με 4 λίτρα καθαρό νερό.

  4. Σε ένα κομμάτι τούλι δένω τα κεδροκούκουτσα, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι και ρίχνω το δεματάκι στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω και βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τοποθετώ 1 μεγάλο σουρωτήρι σε μια καθαρή κατσαρόλα και σουρώνω εκεί τον ζωμό.

  5. Βάζω στη φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα πελμένι. Βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, αφαιρώ τα μισά πελμένι σε ένα πιάτο και σερβίρω τα υπόλοιπα με τον ζωμό.

  6. Για τα σουρωτά
  7. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Πασπαλίζω την πάπρικα και 1 λεπτό μετά ρίχνω τα πελμένι. Ανακινώ το τηγάνι για να βραχούν καλά από το βούτυρο και τα σερβίρω σε πιατέλα. Σκορπίζω λίγο σχοινόπρασο και λίγο γιαούρτι.

Keywords: πελμένι σούπα – πελμένι με βούτυρο,πάπρικα

Σας ευχαριστώ!