Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν

Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 φύλλα ζύμης για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή λάπα
  • 150 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα ή σβέρκο
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος (ή δυόσμος ξερός)
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Κόβω το φύλλο πίτσας στη μέση και σχηματίζω το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά (κιμάδες, μυρωδικά, μπαχαρικά, πελτέ ντομάτας, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο). Ζυμώνω για 2-3 λεπτά.

  3. Μοιράζω το μίγμα στα τέσσερα πεϊνιρλί. Ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Keywords: πεϊνιρλι γεμιση λαχματζουν

Σας ευχαριστώ!