Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω 2 φλιτζάνια από το μετρημένο νερό, τη ζάχαρη και τα ροδάκινα κομμένα σε κομμάτια. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζω για 6-7 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. Αδειάζω το κρύο μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι και πιέζω να βγάλω όσο περισσότερο ζωμό μπορώ.
Σε μια κανάτα βάζω το υπόλοιπο νερό, το ζωμό από τα ροδάκινα, το χυμό λεμονιού. Αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει. Προσθέτω φρεσκοκομμένες φέτες ροδάκινου και νεκταρίνι, λίγα παγάκια και φύλλα μέντας.
Σας ευχαριστώ!