Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πάβλοβα σοκολάτας με κρέμα φουντουκιού και φρέσκα σύκα

Πάβλοβα σοκολάτας με κρέμα φουντουκιού και φρέσκα σύκα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Servings 6
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
    Για την βάση
  • 120 γρ. πούδρα φουντουκιού
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο, τριμμένη
  • 100 γρ. μπισκότα βουτύρου, τριμμένα σκόνη
  • Για την κρέμα φουντουκιού
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 90 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. πάστα φουντουκιού (θα την βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή deli)
  • Για τη διακόσμηση
  • 50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
  • 10-12 σύκα, πλυμένα και κομμένα στα 4
  • Τριμμένη σοκολάτα
  • Σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
    Για την βάση:
  1. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Σχεδιάζω με μολύβι έναν κύκλο με διάμετρο 22 εκ., επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάζω το χαρτί μέσα στη λαμαρίνα.
  2. blankΒάζω τα ασπράδια με 55 γρ. από την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές μαρέγκας. Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη πασπαλιστά, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα της μαρέγκας μέχρι να τελειώσει όλη η ζάχαρη και να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. blank Μεταφέρω τη μαρέγκα σε ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτω την πούδρα φουντουκιού, την τριμμένη σοκολάτα και τα μπισκότα. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και μόλις ενωθούν τα υλικά αδειάζω την μαρέγκα επάνω στο κέντρο του κύκλου που έχω σχεδιάσει. Με μια σπάτουλα απλώνω την μαρέγκα μέχρι να καλύψω όλο τον κύκλο (δεν χρειάζεται να είναι τέλεια απλωμένο). Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
  4. blankΒγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μεταφέρω τη βάση σε σχάρα για να κρυώσει.
  5. Για την κρέμα:
  6. blank Σε ένα μεταλλικό μπολ, χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη (20 γρ.) και το κορν φλάουρ και τα αφήνω στην άκρη.
  7. blankΜε ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω τον λοβό βανίλιας και «ξύνω τα σποράκια». Ρίχνω το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, τα σποράκια και τα ξυλάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνω να πάρει μια βράση.
  8. blankΒάζω ένα σουρωτήρι στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και ρίχνω το 1/3 της ποσότητας του ζεστού γάλακτος. Ανακατεύω γρήγορα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτω άλλο 1/3 γάλακτος. Συνεχίζω το ανακάτεμα και προσθέτω την τελευταία δόση γάλακτος και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και την βάζω πάλι στη φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα.
  9. blankΑδειάζω την κρέμα σε ένα πιρέξ, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε επάνω στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει στο ψυγείο.
  10. blankΒγάζω την κρέμα από το ψυγείο και την αδειάζω σε ένα μπολ. Χτυπάω με το σύρμα για να αφρατέψει και προσθέτω την πάστα φουντουκιού και το μαλακωμένο βούτυρο χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει αφράτη. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και με το μίξερ χειρός.
  11. Συναρμολόγηση:
  12. blank Αδειάζω την κρέμα επάνω στην κρύα, σοκολατένια βάση και απλώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τα σύκα, τα φουντούκια και το ξύσμα σοκολάτας. Ραντίζω με λίγο σιρόπι σοκολάτας και σερβίρω.
Keywords: πάβλοβα σοκολάτας κρέμα φουντουκιού φρέσκα σύκα

Σας ευχαριστώ!