Print Options:

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και βελούδινο dressing

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και βελούδινο dressing
Cooking Method
Time
Prep Time: 25 mins Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. πατατούλες baby
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το dressing
  • ¼ ματσάκι άνηθο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα Premium, ΚΥΚΝΟΣ
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι 2%
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Φέτες από χωριάτικο ψωμί
  • 4 αυγά, βρασμένα σφιχτά
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • Αλάτι θαλασσινό
Εκτέλεση
  1. Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζω και βράζω για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Σουρώνω τις πατατούλες και τις αφήνω να γίνουν χλιαρές.

  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα υλικά για το dressing.
    Σε ένα μεγάλο μπολ-σαλατιέρα βάζω τις πατατούλες κομμένες στη μέση, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια. Αλατίζω και προσθέτω το ντρέσινγκ. Ανακατεύω καλά, προσθέτω τον καπνιστό σολομό και σερβίρω αμέσως.

  3. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
  4. Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και βελούδινο dressing

    Βάζω τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψάκι, τις ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Τις ψήνω στο γκριλ για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
    Βάζω κουταλιές από την πατατοσαλάτα στις φέτες, 2-3 φέτες αυγών και 1-2 φέτες αβοκάντο. Ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρω.

Σας ευχαριστώ!