Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζω και βράζω για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Σουρώνω τις πατατούλες και τις αφήνω να γίνουν χλιαρές.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μεγάλο μπολ-σαλατιέρα βάζω τις πατατούλες κομμένες στη μέση, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια. Αλατίζω και προσθέτω το ντρέσινγκ. Ανακατεύω καλά, προσθέτω τον καπνιστό σολομό και σερβίρω αμέσως.
Βάζω τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψάκι, τις ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Τις ψήνω στο γκριλ για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Βάζω κουταλιές από την πατατοσαλάτα στις φέτες, 2-3 φέτες αυγών και 1-2 φέτες αβοκάντο. Ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!