Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατατόπιτα με τυρί κρέμα και γαλοπούλα

Πατατόπιτα με τυρί κρέμα και γαλοπούλα
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 700 γρ. πατάτες
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. γαλοπούλα βραστή, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο (φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, το γάλα, το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά (με κόσκινο) και ανακατεύω για να ενωθούν όλα τα υλικά.

  2. Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές φέτες (με μαντολίνο). Τις ρίχνω στο μπολ με το μείγμα, προσθέτω τη γαλοπούλα και ανακατεύω απαλά για να αλειφθούν καλά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.

  3. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (βάση και τοιχώματα). Αδειάζω το μείγμα και ισιώνω με ένα κουτάλι.

  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 50 λεπτά. Αν δω ότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος σκουρύνει πολύ η επιφάνεια, καλύπτω με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί.

Keywords: Πατατόπιτα,με,τυρί,κρέμα,και,γαλοπούλα

Σας ευχαριστώ!