Print Options:

Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα, σπανάκι και μανιτάρια

Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 6 6 mins Total Time: 26 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τα μανιτάρια & το σπανάκι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα τυριού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 ml ζωμό κότας ή νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Για το τηγάνισμα
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
    Για τις πατάτες
  1. Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε κομμάτια και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο και κρύο νερό. Τις βράζω για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) μέχρι να μαλακώσουν. Τις αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνω να κρυώσουν.

  2. Για τα μανιτάρια και το σπανάκι
  3. Βάζω σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Προσθέτω το σπανάκι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω μέχρι να μαραθεί. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.

  4. Για τις κροκέτες
  5. Λιώνω τις πατάτες με το πρες πουρέ και βάζω τον πουρέ σε ένα μπολ. Προσθέτω το αλεύρι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Μεταφέρω τα μανιτάρια και το σπανάκι σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβω. Τα μεταφέρω στο μπολ με τα άλλα υλικά. Προσθέτω την μοτσαρέλα και ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μείγμα.

  6. Για το τηγάνισμα
  7. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Πιέζω με τα χέρια μου για να γίνει ισόπαχη παντού και κόβω με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 10 εκ. Βάζω από 1 κύβο βούτυρο στο κέντρο και πλάθω σε κροκέτες.

  8. Βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζω τις κροκέτες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τις μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
    Σερβίρω τις κροκέτες με τη σάλτσα τυριού.

  9. Για τη σάλτσα τυριού
  10. Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα

    Σε ένα τηγανάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το σκόρδο και το σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτω το ζωμό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω ψιλοκομμένο άνηθο. Ραντίζω τις κροκέτες και σερβίρω.

Σας ευχαριστώ!