Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Pancakes με σιρόπι κόκκινων φρούτων

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τα pancakes
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για το σιρόπι κόκκινων φρούτων
  • 500 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 500 ml νερό
  • 130 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Βάζω τα φρούτα και το νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζω στη φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και βράζω για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα πιέζοντας λίγο τα φρούτα για να βγάλουν τους χυμούς τους. Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω το ζουμί από ψιλή σίτα, χωρίς να πιέσω τα φρούτα για να μη γίνει το σιρόπι θολό.

  2. Βάζω το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζω για 5-8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

  3. Για τα pancakes
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι).
    Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα για 2-3 λεπτά. Προσθέτω λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

  5. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτω ελάχιστο βούτυρο. Ρίχνω 1-2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κάθε pancake και ψήνω για 1-2 λεπτά. Γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλο η ζύμη.
    Σερβίρω τα pancakes ζεστά με το σιρόπι και διάφορα κόκκινα φρούτα.

Keywords: pancakes με σιρόπι κόκκινων φρούτων

Σας ευχαριστώ!