Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι).
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 2-3 λεπτά. Προσθέτω λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος, προσθέτω τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε ελάχιστο βούτυρο. Ρίχνω 1-2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κάθε pancake και ψήνω για 1-2 λεπτά. Γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά μπεσαμέλ. Ρίχνω τα τυριά και συνεχίζω να ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν στην κρέμα. Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τον λίγο άνηθο και το κρεμμυδάκι και αρωματίζω με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Τοποθετώ τα πανκέικς σε «πύργο». Ραντίζω με τη σάλτσα τυριών και πασπαλίζω ψιλοκομμένη πιπεριά και άνηθο.
Σας ευχαριστώ!