Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Pancakes αλμυρά με πλούσια σάλτσα τυριών

Pancakes αλμυρά με πλούσια σάλτσα τυριών
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 90 ml γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak light, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα τυριών
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak Light
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 200 ml γάλα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη Arla
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κρεμμυδάκι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
  • Λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
    Για τα pancakes
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι).

  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 2-3 λεπτά. Προσθέτω λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος, προσθέτω τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

  3. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε ελάχιστο βούτυρο. Ρίχνω 1-2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κάθε pancake και ψήνω για 1-2 λεπτά. Γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.

  4. Σάλτσα τυριών
  5. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά μπεσαμέλ. Ρίχνω τα τυριά και συνεχίζω να ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν στην κρέμα. Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τον λίγο άνηθο και το κρεμμυδάκι και αρωματίζω με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

  6. Τοποθετώ τα πανκέικς σε «πύργο». Ραντίζω με τη σάλτσα τυριών και πασπαλίζω ψιλοκομμένη πιπεριά και άνηθο.

Keywords: pancakes, πανκέικς, τυριά, φέτα, κρέμα τυριών, brunch, εύκολο, μοτσαρέλα, κρέμα γάλακτος,

Σας ευχαριστώ!