Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πανακότα σοκολάτα

Πανακότα σοκολάτα
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 150 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος light 15% λιπαρά, Arla
  • 80 ml γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. γλυκού (6 γρ.) ζελατίνη σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας νερό κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα
Εκτέλεση
  1. Αλείφω με λίγο σπορέλαιο 6 ποτήρια του κρασιού ή μπολάκια και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω το κρύο νερό και ρίχνω πασπαλιστά την ζελατίνη. Ανακατεύω και την αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά.

  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και βάζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην βράση. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω την σοκολάτα, το αλάτι και τη βανίλια και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνω την φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.

  4. Βάζω ένα ψιλό σουρωτήρι στο πρώτο ποτήρι και γεμίζω με το μείγμα. Επαναλαμβάνω και στα υπόλοιπα ποτήρια. Σκεπάζω τα ποτήρια με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες.

  5. Για να ξεφορμάρω τις πανακότες, βουτάω στιγμιαία το ποτήρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Keywords: Πανακότα,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!