Σε ένα μπολ βάζω το ελαφρά ζεσταμένο γάλα, ρίχνω τη σκόνη από ζελέ κεράσι και ανακατεύω καλά με το σύρμα για να διαλυθεί. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, ρίχνω τα σποράκια βανίλιας μαζί με τους λοβούς της (ή τη σκόνη βανίλιας) και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτω το μείγμα γάλακτος-ζελέ κερασιού, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το γιαούρτι και τα κομμένα κεράσια και ανακατεύω γρήγορα για να μην «κόψει» το γιαούρτι από το ζεστό μείγμα. Πετάω τους λοβούς της βανίλιας.
Ντύνω με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, εφαρμόζοντάς την καλά στα τοιχώματα και αφήνω τις άκρες της να εξέχουν καλά. Αδειάζω εκεί το μείγμα της πανακότας και σκεπάζω τη φόρμα με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν.
Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι η πανακότα να κρυώσει καλά. Για να ξεφορμάρω, ανασηκώνω την πανακότα από τη φόρμα μαζί με τη μεμβράνη, την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη. Κόβω σε φέτες και σερβίρω.
Εναλλακτικά, μπορώ να παγώσω την πανακότα σε ατομικά φορμάκια μειώνοντας το χρόνο παραμονής στο ψυγείο στις 3 ώρες.
Σας ευχαριστώ!