Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πανακότα με γιαούρτι και καραμελωμένα ροδάκινα

Πανακότα με γιαούρτι και καραμελωμένα ροδάκινα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 6 ώρα Total Time: 6 ώρες 16 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
    Για την πανακότα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 360 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα κρύο
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Για τα ροδάκινα
  • 2 ώριμα ροδάκινα (όχι όμως λιωμένα ή μαυρισμένα)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
    Για την πανακότα
  1. Μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας και ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος. Προσθέτω και τα μπαστουνάκια. Βάζω την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω στην κρέμα όπως και το γάλα που μούλιασε η ζελατίνη. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.

  2. Αφαιρώ τη βανίλια και μοιράζω το μίγμα σε φορμάκια. Αφήνω στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον για να πήξει η πανακότα. Για να ξεφορμάρετε εύκολα, βουτάω τα φαρμάκια σε ζεστό νερό. Συνοδεύετε την πανακότα με τα καραμελωμένα ροδάκινα.

  3. Για τα ροδάκινα
  4. Ξεφλουδίζω τα ροδάκινα και τα κόβω σε λεπτά φετάκια πάχους 1 εκ.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, όταν λιώσει, ρίχνω τις φέτες των ροδάκινων. Τις σοτάρω για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τις με προσοχή, μέχρι να μελώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύω απαλά μερικές φορές, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και αποσύρω από τη φωτιά.

Keywords: πανακότα με γιαούρτι,καραμελωμένα ροδάκινα,δροσερή

Σας ευχαριστώ!