Ξεκινάω κάνοντας χώρο στην κατάψυξη για να χωρέσει το μπολ που θα φτιάξω το παγωτό.
Μέσα στο μπολ ρίχνω την φυτική σαντιγί και την χτυπάω για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Βάζω το μπολ στην κατάψυξη και το αφήνω για 1 ώρα. Βγάζω το μπολ και το χτυπάω με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη και το αφήνω για ½ ώρα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και χτυπάω το παγωτό για μία ακόμα φορά. Σε αυτό το σημείο, μπορώ να προσθέσω όποιο υλικό θέλω για να φτιάξω τη γεύση που μου αρέσει.
Τέλος, αφήνω το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Παγωτό φράουλα: Καθαρίζω ένα 500 γρ. φράουλες και τις κόβω σε μικρά κομματάκια. Τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι και πασπαλίζω με 200 γρ. ζάχαρη. Βράζω τη σάλτσα για 15 λεπτά μέχρι να δέσει και την αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω τα ¾ της σάλτσας στο παγωτό και αφήνω το παγωτό να παγώσει. Χρησιμοποιώ την υπόλοιπη σάλτσα στο σερβίρισμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορώ να φτιάξω σάλτσα από όποιο φρούτο μου αρέσει.
Παγωτό καραμέλα: Ανακατεύω στην βασική συνταγή 200 γρ. σάλτσα καραμέλας
Παγωτό σοκολάτα: Η γεύση αυτή διαφοροποιεί λίγο την εκτέλεση της βασικής συνταγής. Σε ένα γυάλινο μπολ, σπάω σε μικρά κομμάτια 200 γρ. κουβερτούρα. Ζεσταίνω το γάλα εβαπορέ σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνω το γάλα στην κουβερτούρα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με το γάλα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει. Συνεχίζω την εκτέλεση της βασικής συνταγής, χρησιμοποιώντας το σοκολατούχο γάλα.
Παγωτό στρατσιατέλα: Ανακατεύω στην βασική συνταγή 200 γρ. κομματάκια σοκολάτας.
Παγωτό με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς: Σε ένα τηγανάκι ρίχνω 200 γρ. ζάχαρη και 200 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μου (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, πεκάν κ.λπ.). Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Αδειάζω την καραμέλα επάνω σε λαδόκολλα και την αφήνω να κρυώσει και να σκληρύνει. Σπάω σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτω στο παγωτό.
Παγωτό φυστίκι: Ρίχνω σε ένα τηγανάκι και καβουρδίζω 200 γρ. φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα τρίβω στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το τρίμμα στο παγωτό και ανακατεύω καλά.
Σας ευχαριστώ!