Print Options:

Παγωτό σάντουιτς βανίλια-κεράσι

Παγωτό σάντουιτς βανίλια-κεράσι
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 1 1 min Rest Time: 5 5 hrs Total Time: 5 hrs 21 mins
Servings 8
Best Season Summer
Υλικά
  • 16 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 400 ml κρέμα γάλακτος Arla, καλά παγωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμόριο
  • 300 ml φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα σε υφή γιαουρτιού (όχι σαντιγί).

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με το σύρμα το γιαούρτι, την ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα. Προσθέτω σε 3 δόσεις την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω απαλά. Προσθέτω τα κεράσια και ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα.

  3. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) βάζω στη βάση του αντικολλητικό χαρτί. Στρώνω τα μισά μπισκότα και αδειάζω την κρέμα. Ισιώνω πολύ καλά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μπισκότα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

  4. Παγωτό σάντουιτς βανίλια-κεράσι

    Βγάζω από την κατάψυξη και κόβω τα σάντουιτς σε μερίδες. Τα διατηρώ στην κατάψυξη.

Keywords: παγωτό σάντουιτς, βανίλια, κεράσι, για παιδια, γλυκό ψυγείου,

Σας ευχαριστώ!