Print Options:

Παγωτό με καραμελωμένα ροδάκινα

Παγωτό με καραμελωμένα ροδάκινα
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 1 1 min Rest Time: 5 5 hrs Total Time: 5 hrs 16 mins
Servings 6
Best Season Summer
Υλικά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος Arla, παγωμένη
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, παγωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 ώριμα ροδάκινα, ξεφλουδισμένα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Εκτέλεση
  1. Κόβω τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις δύο ζάχαρες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. Βάζω τα ροδάκινα και τα σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αποσύρω και αφήνω να κρυώσουν.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μαζί με τη βανίλια και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.

  3. Σερβίρουμε το δροσερό παγωτό με καραμελωμένα ροδάκινα

    Στρώνω με μεμβράνη ένα μεταλλικό δοχείο για παγωτό και απλώνω σε στρώσεις την κρέμα και τα καραμελωμένα ροδάκινα. Σκεπάζω καλά και το αφήνω για 5 ώρες στην κατάψυξη.

Keywords: παγωτό, ροδάκινα, καραμελωμένα ροδάκινα, κρέμα γάλακτος, εύκολο παγωτό,

Σας ευχαριστώ!