Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ έτσι ώστε να αναδεύει και προσθέτω το εβαπορέ και το ζαχαρούχο. Τέλος, προσθέτω τη βανίλια και μόλις ενσωματωθεί σταματάω το μίξερ. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστώ.
Βάζω τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τη ζάχαρη στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα. Μεταφέρω τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και προσθέτω τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Στρώνω ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω επάνω το πρώτο φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνω καλά και πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα των ξηρών καρπών. Καλύπτω με το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνω και πασπαλίζω. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να στρώσω τα 7 φύλλα με ξηρούς καρπούς. Τελειώνω με το τελευταίο φύλλο το οποίο μόνο βουτυρώνω. Βάζω τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνω για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τα φύλλα να κρυώσουν εντελώς.
Σπάω τα φύλλα με τα χέρια μου και τα ραντίζω με το μέλι ανακατεύοντας.
«Ντύνω» μια μακρόστενη φόρμα (τερίνα) με μεμβράνη και σκορπίζω αρκετά από τα ψημένα, θρυμματισμένα φύλλα. Ρίχνω το 1/3 της ποσότητας του παγωτού και σκορπίζω αρκετά ψημένα φύλλα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Σκεπάζω το σκεύος με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Σερβίρω με λίγο μέλι, καρύδια και κανέλα.
Σας ευχαριστώ!