Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

«Παγωτίνια» Cake Pops

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 20 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 1 έτοιμο κέικ βανίλια, σοκολάτα ή μαρμπρέ
  • 150-180 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη της αρεσκείας σας*
  • 6-8 μαρεγκάκια χρωματιστά (θα τα βρείτε έτοιμα στα ζαχαροπλαστεία)**
  • Για την επικάλυψη
  • 400 γρ. κουβερτούρα 50% κακάο
  • 400 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Ξυλάκια για παγωτά
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ κόβω το κέικ σε μικρά κομμάτια και φορώντας γάντια το θρυμματίζω μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτω τα 100 γρ. μαρμελάδα και ξεκινάω να ζυμώνω με τα χέρια μου προσθέτοντας σιγά σιγά όση μαρμελάδα χρειαστεί μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Προσθέτω τα μαρεγκάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ζυμώνω ελαφρά για να σκορπίσουν στο μείγμα.

  2. Μοιράζω το μείγμα σε μια φόρμα για παγωτάκια (θα τις βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) και βάζω σε κάθε ένα από ένα ξυλάκι. Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  3. Λιώνω τις δύο κουβερτούρες σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρώ τα «παγωτίνια». Βουτάω τα παγωτίνια στις δύο σοκολάτες μέχρι να επικαλυφθεί εντελώς και τα αφήνω σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα και τα μεταφέρω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Note

*Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαρμελάδα με πραλίνα, με λιωμένη σοκολάτα ή ακόμη και ταχίνι

**Αντί για μαρεγκάκια μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, χρωματιστή τρούφα ή και σταγόνες σοκολάτας

Keywords: παγωτίνια cake pops

Σας ευχαριστώ!