Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας

Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 120 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • Για το σερβίρισμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας Grand Marnier (ή άλλο λικέρ πορτοκάλι)
  • τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά χωρίς να τα αφήσω να κάψουν. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω αργά το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν καλά.

  3. Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα. Το μοιράζω σε 4 φαρδιά ποτήρια και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η κρέμα να κρυώσει και να σφίξει.

  4. Σερβίρισμα
  5. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι να ετοιμάσω σφικτή σαντιγί.
    Βγάζω από το ψυγείο τα ποτήρια με την κρέμα σοκολάτας και την ραντίζω με το Grand Marnier (ή με το λικέρ πορτοκάλι). Διακοσμώ με τρούφα σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

Keywords: παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας

Σας ευχαριστώ!