Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παέγια με κοτόπουλο και λουκάνικο με πάπρικα

Παέγια με κοτόπουλο και λουκάνικο με πάπρικα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα τους
  • 1 λουκάνικο με πάπρικα, κομμένο σε φέτες
  • 4 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένες σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 200 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή καρολίνα
  • ½ κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το ζωμό πουλερικών σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Τα αποσύρω από την κατσαρόλα, τα στραγγίζω καλά και αφαιρώ την πέτσα τους. Κρατάω τον ζωμό στην κατσαρόλα, διατηρώντας τον ζεστό. Παίρνω δύο φέτες καπνιστό μπέικον και τις τυλίγω στο κάθε μπουτάκι ξεχωριστά, στερεώνοντάς τες με οδοντογλυφίδες.

  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρω καλά απ’ όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφαιρώ από το τηγάνι και χωρίς να αφαιρέσω το ελαιόλαδο που έχει απομείνει, ρίχνω τις φέτες κρεμμυδιού, το λουκάνικο με πάπρικα και τις πιπεριές και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

  3. Στον ζωμό που έχω κρατήσει από το βράσιμο του κοτόπουλου, ρίχνω τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύω. Ρίχνω το ζωμό στο τηγάνι με το ρύζι, επαναφέρω τα μπουτάκια κουτόπουλου, προσθέτω τον αρακά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το φαγητό να βράσει για 25 λεπτά.
    Σερβίρω, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Keywords: παέγια με κοτόπουλο,λουκάνικο με πάπρικα

Σας ευχαριστώ!