Print Options:

Ντομάτες γεμιστές με γαριδοσαλάτα σε σάλτσα cocktail

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Total Time: 20 mins
Servings 4
Υλικά
  • 8 ντομάτες μέτριες
  • 500 γρ. γαρίδες μέτριες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 3-4 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο άνηθο, για το σερβίρισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. μαγιονέζα light, Κύκνος
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ, Κύκνος
  • 30 ml κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη σάλτσα
  1. Βάζω σε ένα μπολ το κονιάκ και τον πελτέ και ανακατεύω για να διαλυθεί. Προσθέτω τη μαγιονέζα, την πάπρικα,αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

  2. Για την γαριδοσαλάτα
  3. Καθαρίζω καλά τις γαρίδες και αφαιρώ το εντεράκι τους. Τις στεγνώνω καλά με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνω. Βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τις γαρίδες και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τις μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αφήνω στην άκρη. Κρατάω λίγες γαριδούλες για το σερβίρισμα και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες.

  4. Καθαρίζω τα αβοκάντο και κόβω το ένα σε λεπτά φετάκια, το ραντίζω με το χυμό λεμονιού και το κρατάω στην άκρη. Ψιλοκόβω το δεύτερο και το ρίχνω στο μπολ με τις γαριδούλες. Προσθέτω τη σάλτσα cocktail, τον άνηθο, αλατοπίπερο και το ταμπάσκο (αν το χρησιμοποιήσω). Ανακατεύω καλά.

  5. Ντομάτες γεμιστές με γαριδοσαλάτα σε σάλτσα cocktail

    Αδειάζω τις ντοματούλες από τους σπόρους και λίγη από την ψίχα τους (δεν τις αδειάζω εντελώς) και τις αφήνω αναποδογυρισμένες σε σχάρα να στραγγίξουν.
    Γεμίζω τις ντοματούλες μέχρι τη μέση, βάζω από 1-2 φετούλες αβοκάντο και βάζω κι άλλη γέμιση από πάνω. Στολίζω με τις γαρίδες που έχω κρατήσει και πασπαλίζω με λίγο άνηθο.

Keywords: ντομάτες γεμιστές, γαριδοσαλάτα, γαρίδες, σάλτσα cocktail, καλοκαιρινό, αβοκάντο, μαγιονέζα,

Σας ευχαριστώ!