Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ντακάκια με δύο πάστες (ελιά και λιαστή ντομάτα)

Ντακάκια με δύο πάστες (ελιά και λιαστή ντομάτα)
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 12 - 16 ντακάκια (μικρές παξιμαδομπουκιές –μπορείτε να διαλέξετε όποιο είδος θέλετε, όπως κρίθινα, επτάζυμα, σταρένια κ.ά.)
  • Για την πάστα με πράσινες ελιές
  • 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος με το πιρούνι
  • ½ φλιτζάνι καλής ποιότητας πάστα πράσινης ελιάς (θα τη βρείτε έτοιμη σε βαζάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα τύπου
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα λευκού βαλσαμικού πορτοκάλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την πάστα λιαστής ντομάτας
  • 2/3 φλιτζανιού καλής ποιότητας πάστα λιαστής ντομάτας (θα τη βρείτε έτοιμη, σε βαζάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι σκόνη αμυγδάλου (θα τη βρείτε έτοιμη, σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για την πάστα με πράσινες ελιές
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι την ώρα που θα σερβίρω.

  2. Για την πάστα με λιαστές ντομάτες
  3. Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και το διατηρώ στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα.

  4. Για το σερβίρισμα
  5. Ραντίζω τα ντακάκια με λίγο νερό (προαιρετικά και μόνο αν τα ντακάκια είναι πολύ σκληρά). Βάζω στα μισά από 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα με πάστα λιαστής ντομάτας και στα άλλα μισά από 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα από την πάστα με τις πράσινες ελιές. Σερβίρω αμέσως –αν αφήσω για ώρα τα ντακάκια με την πάστα θα μουλιάσουν και θα διαλύονται στο σεβίρισμα.

Keywords: ντακακια με δυο παστες ,ελια & λιαστη ντοματα

Σας ευχαριστώ!