Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ.
Βάζω στο μούλτι τα μπισκότα, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα τρίβω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω σταδιακά το βούτυρο και δουλεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν σε χοντρά ψίχουλα. Μεταφέρω τα ψίχουλα στη φόρμα και πιέζω με τον πάτο ενός ποτηριού για να ενωθούν σε ενιαία βάση. Ψήνω τη βάση στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω στην άκρη να μισοκρυώσει.
Bάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα και τη βανίλια.
Τοποθετώ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο γύρω από τη φόρμα φροντίζοντας να το «σφραγίσω» ώστε να μην μπει νερό. Μεταφέρω τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω με βρασό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να στερεοποιηθεί.
Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αφήνω να κρυώσει χωρίς να το ξεφορμάρω. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 8 ώρες.
Σας ευχαριστώ!