Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 8 ώρα Total Time: 9 ώρες 30 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για την βάση
  • 150 γραμ. μπισκότα βουτύρου
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 1.200 φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή sour cream (ξινή κρέμα)
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ.

  2. Για την βάση
  3. Βάζω στο μούλτι τα μπισκότα, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα τρίβω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω σταδιακά το βούτυρο και δουλεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν σε χοντρά ψίχουλα. Μεταφέρω τα ψίχουλα στη φόρμα και πιέζω με τον πάτο ενός ποτηριού για να ενωθούν σε ενιαία βάση. Ψήνω τη βάση στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω στην άκρη να μισοκρυώσει.

  4. Για το cheesecake
  5. Bάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα και τη βανίλια.

  6. Τοποθετώ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο γύρω από τη φόρμα φροντίζοντας να το «σφραγίσω» ώστε να μην μπει νερό. Μεταφέρω τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω με βρασό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας.

  7. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να στερεοποιηθεί.
    Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αφήνω να κρυώσει χωρίς να το ξεφορμάρω. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 8 ώρες.

Keywords: new york cheesecake

Σας ευχαριστώ!