Print Options:

Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα

Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 20 mins Total Time: 30 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1½ κιλό μύδια φρέσκα, καθαρισμένα
  • 200 ml νερό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 – 2 φρέσκες καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, κατά προτίμηση με κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κυβάκια φέτας, κατά προτίμηση σκληρής και πικάντικης
  • λίγος χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ελέγχω τα μύδια ένα-ένα και πετάω όσα είναι ανοιχτά ή μισάνοιχτα. Στη συνέχεια πλένω καλά τα υπόλοιπα και τα βουρτσίζω σχολαστικά με το ειδικό συρμάτινο βουρτσάκι για όστρακα (το βρίσκουμε σε καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας αλλά και στα χρωματοπωλεία). Με ένα μαχαιράκι κόβω το «γένι» από τα όστρακα και το πετάω.

  2. Τα βάζω σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα μαζί με το νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και τα μαγειρεύω για 4 - 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, για να αχνιστούν και να ανοίξουν. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, στραγγίζω τα μύδια και πετάω όσα δεν άνοιξαν. Από τα υπόλοιπα αφαιρώ τα όστρακα και κρατάω μόνο την ψίχα.

  3. Σκουπίζω καλά την κατσαρόλα, ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά κέρατο και τις καυτερές πιπερίτσες και τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το κρασί, το μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω το ζωμό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και μαγειρεύω τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.

  4. Προσθέτω τα μύδια. Αραιώνω το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό, μέχρι να διαλυθεί και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτω τη φέτα και τη ρίγανη, ανακατεύω και μαγειρεύω για 4 - 5 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το τυρί (όχι απαραίτητα να λιώσει). Ρίχνω λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: μυδια σαγανακι με κρασι φετα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/mydia-saganaki-me-krasi-kai-feta/

Σας ευχαριστώ!