Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Muffins σοκολατένια με κομματάκια λευκής σοκολάτας

Muffins σοκολατένια με κομματάκια λευκής σοκολάτας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη, ψιλή
  • 170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 80 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, λιωμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για την επικάλυψη
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Σπόρους ροδιού
Εκτέλεση
  1. Παίρνω έναν ειδικό δίσκο για μάφινς με 12 θέσεις και προσαρμόζω στην καθεμία από 1 χάρτινη θήκη για μάφινς.Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσω ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το γιαούρτι, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το έντονο χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.

  3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνω στο μπολ με το βούτυρο, ανακατεύοντας. Προσθέτω την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα.

  4. Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θηκούλες που έχω προσαρμόσει στο δίσκο. Και ψήνω τα μάφινς για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξω σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα. Αφήνω τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζω από το δίσκο και τα τοποθετώ σε μια σχάρα όπου τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως.

  5. Αλείφω την επιφάνεια των muffins με την λιωμένη λευκή σοκολάτα και πασπαλίζω με σπόρους ροδιού και χρωματιστή τρούφα.

Keywords: muffins σοκολατένια με κομματάκια λευκής σοκολάτας

Σας ευχαριστώ!