Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτω το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο, τις λιωμένες μπανάνες, τα αυγά και τη σκόνη βανίλιας.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύω πολύ καλά.
Βουτυρώνω ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζω το μείγμα εκεί. Ψήνω τα κέικ για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.
Σας ευχαριστώ!