Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Muffins με νιφάδες βρώμης και μπανάνες

Muffins με νιφάδες βρώμης και μπανάνες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 200 ml γάλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο, κρυωμένο + λίγο ακόμα, για το άλειμμα του σκεύους
  • 4 μέτριες ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτάκι βανίλια, σε σκόνη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτω το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο, τις λιωμένες μπανάνες, τα αυγά και τη σκόνη βανίλιας.

  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύω πολύ καλά.

  3. Βουτυρώνω ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζω το μείγμα εκεί. Ψήνω τα κέικ για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

Keywords: muffins με νιφάδες βρώμης,μπανάνες

Σας ευχαριστώ!