Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Muffins με μύρτιλα και κραμπλ κανέλας

Muffins με μύρτιλα και κραμπλ κανέλας
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 16 λεπ Total Time: 36 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
    Για το κράμπλ
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ελάχιστο αλάτι
  • Για τα muffins
  • 2¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα μύρτιλα
  • ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
    Για το κραμπλ
  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού.

  2. Για τα muffins
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ελάχιστο αλάτι.

  4. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά με το σύρμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τις δύο ζάχαρες και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και μόλις ενωθούν στα υλικά προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 2-3 δόσεις. Χτυπάω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα μύρτιλα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να σκορπίσουν στο μείγμα.

  5. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για μάφιν. Γεμίζω τις θήκες με το μείγμα κατά τα ¾ του ύψους και μοιράζω το κραμπλ επάνω σε κάθε ένα μάφιν.

  6. Ψήνω στο φούρνο για 14-16 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κραμπλ. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο κέντρο και βγάζω από το φούρνο. Ξεφορμάρω τα μάφινς και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Keywords: muffins με μύρτιλα,κραμπλ κανέλας

Σας ευχαριστώ!