Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Muffins με φιλέτο κοτόπουλο και λαχανικά

Muffins με φιλέτο κοτόπουλο και λαχανικά
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γρ. φέτες κοτόπουλου, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 240 ml γάλα πλήρες
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 85 ml σπορέλαιο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κολοκύθι, πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το άλειμμα
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Ανακατεύω το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο και αλείφω ένα ταψάκι με 12 θήκες muffins. Κρατάω όσο απομείνει για το τέλος.

  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω με το σύρμα το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Ενώνω τα δύο μείγμα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα. Κρατάω λίγα κομματάκια από το ψιλοκομμένο φιλέτο για το τέλος και προσθέτω τα υπόλοιπα στο μείγμα. Ρίχνω το τσένταρ, την πιπεριά, το κολοκύθι και το σχοινόπρασο (ή τα κρεμμυδάκια) και ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα.

  3. Μοιράζω το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες muffins, σκορπίζω όσα κομματάκια φιλέτο έχω κρατήσει και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και όπως είναι καυτά, αλείφω με το υπόλοιπο μείγμα βούτυρο-σκόρδο που έχει απομείνει. Σερβίρω τα muffins χλιαρά.

Keywords: muffins με φιλέτο κοτόπουλο,λαχανικά

Σας ευχαριστώ!