Print Options:

μπομποτα με λαχανικα & κοζακικο λουκανικο

μπομπότα λουκάνικο κοζάκικο
\n

\n

Από τα αγαπημένα μου αλμυρά κέικ αφού το καλαμποκάλευρο είναι πεντανόστιμο. Μπορείτε να κρατήσετε τη βάση και να «παίξετε» με διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με τα λαχανικά και τα αλλαντικά που αγαπάτε.

Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 30 mins Rest Time: 1 min Total Time: 51 mins
Servings 8
Best Season Suitable throughout the year
Description
Από τα αγαπημένα μου αλμυρά κέικ αφού το καλαμποκάλευρο είναι πεντανόστιμο. Μπορείτε να κρατήσετε τη βάση και να «παίξετε» με διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με τα λαχανικά και τα αλλαντικά που αγαπάτε.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 270 γρ. αλεύρι καλαμποκιού Μύλοι Δάκου
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 αυγό
  • 150 ml γάλα
  • 180 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 γρ. Κοζάκικα καπνιστά λουκάνικα με πάπρικα Μουταβελής, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους  
  • 100 γρ. αρακά Bonduelle
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 80 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο Arla
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σκόνη
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και την βάζω στη φωτιά. Βάζω την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε ένα τρυπητό και τοποθετώ το τρυπητό στην κατσαρόλα χωρίς να το βυθίσω. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύω για 20 λεπτά.
  2. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αφήνω στην άκρη.
  3. blankΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
  4. blankΣε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύω το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο και τον βασιλικό.
  5. blankΕνώνω τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Ρίχνω τα ατμισμένα λαχανικά και τον αρακά και ανακατεύω απαλά.
  6. blankΑδειάζω το μισό μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω. Στρώνω τις φέτες λουκάνικου και πασπαλίζω με το μισό τυρί. Προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα και σκορπίζω το υπόλοιπο λουκάνικο το οποίο πιέζω για να μισοβυθιστεί. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω την μπομπότα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  7. blankΒγάζω το ταψάκι από το φούρνο, το αφήνω για 15 λεπτά να σταθεί και κόβω σε τετράγωνα κομμάτια.
Keywords: μπομποτα λαχανικα κοζακικο λουκανικο
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/mpompota-laxanika-kozakiko-loukaniko/

Σας ευχαριστώ!