Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μους ροδάκινου και καραμελωμένα ροδάκινα

Μους ροδάκινου και καραμελωμένα ροδάκινα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 45 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 45 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη μους
  • 5 ώριμα και γλυκά ροδάκινα
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη ψιλή
  • 15 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για τα καραμελωμένα ροδάκινα
  • 3 ώριμα ροδάκινα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 - 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • λιωμένη κουβερτούρα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
    Για τη μους
  1. Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και παίρνω τα σποράκια. Βάζω το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύω καλά (δεν πετάω τα κομμάτια του λοβού γιατί με αυτά θα αρωματίσω το σιρόπι που θα ετοιμάσω στη συνέχεια).Αφήνω το μπολ κατά μέρος.

  2. Καθαρίζω τα ροδάκινα, τα κόβω σε κομμάτια και τα βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτω την ψιλή ζάχαρη και 2 φλιτζάνια (200 ml) νερό και τα κομμάτια από το λοβό βανίλιας και σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Στραγγίζω τα κομμάτια (κρατάω το σιρόπι κατά μέρος, αφού πετάξω τη βανίλια).

  3. Ρίχνω στο μπλέντερ τα στραγγισμένα ροδάκινα και 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι και τα πολτοποιώ.

  4. Σε ένα μπολ βάζω κρύο νερό και μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παίρνω 1 φλιτζάνι από το ζεστό σιρόπι των ροδάκινων και το βάζω σε ένα μπολ. Στύβω καλά τις ζελατίνες με τα χέρια μου, τις ρίχνω στο μπολ και ανακατεύω καλά, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω τα πολτοποιημένα ροδάκινα και ανακατεύω καλά.

  5. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την προσθέτω στο μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα. Προσθέτω το μείγμα ροδάκινων και ανακατεύω καλά.

  6. Μοιράζω τη μους σε 4 φαρδιά και χαμηλά ποτήρια και τα βάζω για 1 - 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι η ους να σφίξει.

  7. Για τα καραμελωμένα ροδάκινα
  8. Πλένω καλά τα ροδάκινα και τα κόβω σε φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις φέτες ροδάκινων για 1 - 2 λεπτά. Τις πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσουν τα ροδάκινα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά. 

  9. Βγάζω τις μους από το ψυγείο, τις διακοσμώ με τις καραμελωμένες φέτες ροδάκινου και σερβίρω, περιχύνοντας (προαιρετικά) με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.

Keywords: μους ροδακινου

Σας ευχαριστώ!