Για τις μελιτζάνες
- 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι
Για τον κιμά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 200 ml κρασί λευκό
- 600 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ξύλο κανέλα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
- 2 λίτρα γάλα φρέσκο, ζεστό
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
- 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τελείωμα
- ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Keywords:
μουσακας... ο κλασσικος