Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μοσχάρι με αγκινάρες και κολοκυθάκια

Μοσχάρι με αγκινάρες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Best Season Άνοιξη
Υλικά
  • 1.500 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι), κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 8 αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μέτριους κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 800 γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες στον τρίφτη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία. Ρίχνω το μοσχάρι και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του και να εξατμιστούν (περίπου 20 λεπτά). Ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρω, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρέας. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω όσο νερό χρειαστεί για να καλύψει το κρέας. Βράζω για 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος).

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω λίγα λίγα τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

  3. Ανοίγω την κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα. Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη.

  4. Στο ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα (αν δεν έχει αρκετό συμπληρώνω λίγο), ρίχνω τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά.

  5. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύω απαλά ή κουνάω την κατσαρόλα για να ανακατευούν όλα τα υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρω αμέσως!

Keywords: μοσχαρι αγκιναρες κολοκυθακια

Σας ευχαριστώ!