Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μοσχάρι «κολοκύθα» στο φούρνο με κολοκύθα και λιαστές ντομάτες

Μοσχάρι «κολοκύθα» στο φούρνο με κολοκύθα και λιαστές ντομάτες
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 «κολοκύθα» μοσχάρι, περίπου 1 κιλό, γεμιστή με μαριναρισμένο μοσχαρίσιο κιμά και τριμμένη γραβιέρα, καλυμμένο με σνίτσελ μόσχου, Μπούμπας
  • 1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος)
  • 10-12 λιαστές ντομάτες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ανάμεικτα πιπέρια
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κύβους 2x2 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύω το κύμινο, την πάπρικα, τα πιπέρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και πασπαλίζω με αρκετό από το μείγμα την κολοκύθα.

  2. Βάζω σε ένα πυρίμαχο σκεύος το μοσχάρι κολοκύθα και πασπαλίζω με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ραντίζω με τους χυμούς και το ελαιόλαδο. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί (όλο το σκεύος) και ψήνω για 30 λεπτά.

  3. Μοσχάρι «κολοκύθα» στο φούρνο με κολοκύθα και λιαστές ντομάτες

    Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω την κολοκύθα και τις λιαστές ντομάτες. Αν δω ότι έχει στεγνώσει προσθέτω λίγο νερό. Συνεχίζω το ψήσιμο για 30-35 λεπτά.
    Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε με αρωματικό πλιγούρι, φαγόπυρο ή ρύζι.

Keywords: Μοσχάρι,κολοκύθα,στο,φούρνο,με,κολοκύθα,και,λιαστές,ντομάτες

Σας ευχαριστώ!