Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο lurpak
  • 600 ml ζωμό κρέατος
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω λίγες φέτες του κρέατος σε μονή στρώση και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Βγάζω την πρώτη δόση και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να σοτάρω όλα τα φιλετάκια. Τα βγάζω σε ένα σκεύος και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρω για 6-7 λεπτά, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα καμμένα κομμάτια κρέατος. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον πελτέ και την μουστάρδα.

  3. Επαναφέρω το κρέας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτω το ζωμό κρέατος και αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω απαλά και αφήνω να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  4. Σερβίρω αμέσως με πουρέ πατάτας.

Keywords: μοσχαράκι στρογγανόφ

Σας ευχαριστώ!