Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μοσχαράκι στιφάδο με πορτοκάλι

Μοσχαράκι στιφάδο με πορτοκάλι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 80 λεπ Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1.200 γρ. μοσχάρι από χτένι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό κοκκάρια (μικρά κρεμμυδάκια), ξεφλουδισμένα και ολόκληρα
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμό κρέατος
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια (μαζί με τους χυμούς τους)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • Φλούδα από 2 ακέρωτα, βιολογικά πορτοκάλια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 - 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα κοκκάρια σε δόσεις. Τα σοτάρω για 20 λεπτά περίπου ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα για να ροδίσουν ελαφρά και να μισομαλακώσουν. Βγάζω τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα πιάτο.

  2. Ξαναβάζω στη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνω λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρω έντονα για 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.

  3. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Προσθέτω τον ζωμό, τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη δάφνη, τις πορτοκαλόφλουδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αλατοπιπερώνω και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.

  4. Αφαιρώ το καπάκι, προσθέτω τα κοκκάρια, ανακινώ την κατσαρόλα και διορθώνω το αλατοπίπερο. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμη. Σερβίρω το στιφάδο ως έχει ή αν θέλω το συνοδεύω με πουρέ.

Keywords: μοσχαράκι στιφάδο με πορτοκάλι

Σας ευχαριστώ!