Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω μαζί το κρέας και τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτω το αλεύρι και τη σκόνη μουστάρδας (αν χρησιμοποιήσω κλασική μουστάρδα θα τη βάλω πιο μετά) και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας καλά, ώσπου το αλεύρι να σκουρύνει ελαφρώς.
Σβήνω με τη μπίρα και το μισό ζωμό (ή νερό), προσθέτω το μπαχάρι και αφήνω το υγρό να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά (αν χρησιμοποιήσω κλασική μουστάρδα τη ρίχνω τώρα), σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια και τα καρότα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι απλώς να μαλακώσουν. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αφήνω το μείγμα κατά μέρος.
Όταν ολοκληρωθεί η 1 ώρα και 15 λεπτά μαγειρέματος του κρέατος ρίχνω στην κατσαρόλα το σοταρισμένο μείγμα καρότων-μανιταριών, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και μαγειρεύω για άλλα 30 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ρίχνω και τον υπόλοιπο ζωμό (ή νερό) γιατί το φαγητό πρέπει να έχει στο τέλος μια σκουρόχρωμη και ελαφρώς μελωμένη σάλτσα. Το σερβίρω ζεστό.
Σας ευχαριστώ!