Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μοσχαράκι με ελιές και χυλοπίτες

Μοσχαράκι με ελιές και χυλοπίτες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 70 λεπ Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 800 γρ. μοσχαράκι από κιλότο, κομμένο σε κομμάτια περίπου 3 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 4 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (κατά προτίμηση φρέσκια), ψιλοκομμένη
  • 400 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 4 - 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 300 γρ. χυλοπίτες της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα κομμάτια του μοσχαριού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα.

  2. Ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρω στο λάδι που έμεινε στο σκεύος, για 3 - 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζω ξανά στην κατσαρόλα το κρέας και ανακατεύω. Σβήνω με το κρασί, το μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τα ντοματάκια με το χυμό τους, τον πελτέ, τις ελιές, τα μπαχάρια και τη δάφνη. Ρίχνω 600 ml νερό, αλάτι και πιπέρι και, μόλις το υγρό πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 45 - 50 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.

  3. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και ελέγχω τη σάλτσα. Λογικά, η ποσότητα υγρών τη συνταγής είναι αρκετή  για να μαγειρέψω και τις χυλοπίτες αλλά, αν έχει μειωθεί αρκετά, προσθέτω 400 ml ζεστό νερό. Το αφήνω να πάρει μια βράση, ρίχνω τις χυλοπίτες, ανακατεύω και μετριάζω τη φωτιά. Μαγειρεύω για άλλα 10 - 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη πυκνή σάλτσα.
    Προσθέτω το μαϊντανό, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: μοσχαράκι με ελιές,χυλοπίτες

Σας ευχαριστώ!